WORKSHOPS VOOR LEERLINGEN OF DOCENTEN VAN SCHOLEN

Waarom Taichi en Qigong voor scholen?

Onze nieuwetijdskinderen moeten we helpen om uit hun hoofd te stappen en weer plaats te nemen in hun lichaam en te voelen.

Taichi en Qigong zijn bijzonder geschikt om de hedendaagse jeugd weer even bij zichzelf te leren komen. Voelen en naar je gevoel gaan, jezelf leren afstemmen op de ander, het zijn allemaal methodes om jezelf en je eigen lichaam te leren kennen. Samen bewegen, oefeningen doen, werken in tweetallen, ervaren van spanning en ontspanning enz. zijn goed voor de algemene ontwikkeling van de leerling.

Door aandacht te geven aan de toepassingen en applicaties van de Taichi wordt er meer begrip gecreëerd voor het oorspronkelijke doel van de bewegingen en wat het uiteindelijk voor je kan doen uit energetisch oogpunt. Qigong oefeningen in stilte zijn bedoeld om leerlingen weer vertrouwd te maken met concentratie en aandacht naar jezelf.

Taichi en Qigong kunnen kinderen activeren, motiveren en zowel individueel als in teamverband leren om beter te functioneren. Het is bovendien mooi om te zien en leuk om te doen.

Waarom Taichi en Qigong voor docenten?

Leraren en docenten kunnen leren om te ontspannen en rust te creëren bij zichzelf en daardoor rust en ontspanning uitstralen naar de leerlingen door middel van Taichi en Qigong.

Als jeTaichi en Qigong beheerst of beoefent kun je als docent of leraar beter omgaan met stress-situaties. Je kunt met een neutrale en frisse blik kijken naar bijzondere situaties van leerlingen zoals CITO-toetsen, tentamens en examens. Als onderwijsteam krijg je tijdens gezamenlijke Taichi en Qigong- lessen, meditaties en eventueel een klanksessie ook een betere teamspirit. Ook spanningen en bijzondere gebeurtenissen in de thuissituatie van leerlingen zijn zodoende beter te relativeren en te begeleiden.

Als je al enkele oefeningen beheerst kun je deze zelfs overdragen op de leerlingen tijdens een momentje van rust, ontspanning en beweging. Voor docenten tevens een mooie gelegenheid om een rustmoment te creëren voor jezelf!

Je bent snel weer in je comfortzone en je kunt je werk sneller loslaten. Daardoor ben je thuis gewoonlijk ook meer ontspannen en kun je beter ontladen van spanning en makkelijker opladen van rust en energie.

laolong