BIJZONDERE EVENEMENTEN VAN LAOGONG

WERELD TAICHIDAG EN PARKFESTIJN

Wereld Taichidag zaterdag 27 april 2024: elk jaar weer een feest
Elk jaar op de laatste zaterdag van april is het Wereld Taichi- en Qigongdag. Deze dag is bedoeld om over de hele wereld Taichi en Qigong te promoten en te demonstreren zodat deze bewegingsleer meer bekendheid krijgt. Op deze dag wordt er over de hele wereld een golf van positieve Chi (energie) gecreëerd door het beoefenen van deze twee bewegingsdisciplines uit de traditionele Chinese geneeskunst. Zowel als deelnemer of als toeschouwer is iedereen van harte welkom.
Taichischool Laogong organiseert evenals voorgaande jaren dit gratis evenement in het prachtige wandelpark in Waalwijk. Het evenement begint om 12:00 uur in het midden van het park (ingang tegenover het oude Dr. Mollercollege). Deelnemers zijn docenten en leerlingen van o.a. praktijk en taichischool Anahata uit Dussen, Taichi instructeur Chris Stolk met mensen van het CNGO, Taichischool van der Laan en natuurlijk Laogong uit Waalwijk. Naast de verschillende oefenseries en handvormen zal er Taichi te zien met het zwaard en met de waaier. Evenals voorgaande jaren wordt het ook nu weer een evenement vol energie, rust en ontspanning en vooral gezelligheid!
https://www.facebook.com/LaogongTaichienQigong

Parkfestijn
Al een aantal jaren op rij wordt Laogong gevraagd om tijdens het Parkfestijn (georganiseerd door Stichting Wandelpark Waalwijk en de Stichting Parkpaviljoen Waalwijk) een Taichi demonstratie te geven. Het festijn vindt plaats in het Wandelpark aan de Burgemeester Moonenlaan in en om het Parkpaviljoen aan het Beukenlaantje. Dit is elk jaar weer een fantastisch evenement, gehouden in een prachtige natuurlijke omgeving die karakteristiek is voor het wandelpark Waalwijk.

SPECIALE LESSEN

Themalessen
We gaan in de loop van het seizoen speciale lessen besteden aan bijvoorbeeld balans en structuur, de toepassingen of applicaties in de vorm, extra aandacht aan souplesse en lenigheid van de armen met behulp van jongleerballetjes, gerichte energiesturing met behulp van stokjes (ruler) enz.

Meditatielessen en klankhealing sessies
Tijdens de lesseizoenen organiseren we ook meditatielessen en klanksessies. Voor de eerstejaars een meditatieles, voor de tweedejaars een meditatieles en een klanksessie en voor de derde en vierdejaars leerlingen een meditatieles, een klanksessie en een extra thema meditatieles. Ook deze lessen zijn gratis.

Afsluitles vrijdag 28 juni 2024
Op het einde van het lesjaar organiseren we altijd een extra feestelijke lesavond voor alle leerlingen van Laogong. Deze lesavond is eind juni, zodat het meestal mooi weer is. Deze gezamenlijke les vindt dan ook meestal buiten plaats. We beginnen we met een eenvoudige en gevarieerde les, die voor alle leerjaren goed te volgen is. We eindigen met de gehele Yang-vorm, beginners kunnen zo zien wat ze nog te verwachten hebben in de komende jaren en gevorderden komen er zo achter hoe ver ze eigenlijk al zijn. Ook demonstreren we de 24 Yangvorm, die aangeleerd wordt in het vierde jaar.
Daarna in de zaal een kopje thee met een eigengemaakte YinYang koek. Dit is tevens een mooie gelegenheid om een praatje te maken met leerlingen van andere leerjaren of met de docenten van Laogong. Er is dan ruimte genoeg voor vragen en opmerkingen en informatie over het vervolg van de cursus.

laolong