LESMATERIAAL, SPECIALE LESSEN EN KOSTEN VAN DE CURSUS

Lesmateriaal en speciale lessen

Lesmateriaal om thuis te oefenen
Tijdens de lesseizoenen ontvang je regelmatig door Laogong ontworpen en ontwikkeld lesmateriaal. In deze verzorgde en overzichtelijke oefenbladen vind je bijna alle behandelde oefeningen en oefenseries terug. Zo hebben we documentatie van de 48 Yangvorm, de kluizenaarsserie, de Zijdeoefeningen, de Lianggongserie, het dierenspel, oefeningenserie van Boddhidarma, voorbereiding en principes van de Taichi, uitleg over de vijf elementen, filosofie en TCG (traditionele Chinese Gezondheidsleer) enz.

De meeste handleidingen zijn voorzien van illustraties en allen van een duidelijke beschrijving. Het lesmateriaal wordt uitgereikt in plastic hoesje en aangeleverd in een handige kartonnen map. Zo kun je er ook thuis mee aan de slag kunt. Aan het lesmateriaal zijn geen extra kosten verbonden.

Op verzoek wordt het lesmateriaal na uitreiking ook digitaal als PDF toegezonden zodat je het oefenmateriaal ook op de computer, tablet, e-reader of mobiele telefoon kunt gebruiken.

Themalessen
In de loop van het seizoen gaan we speciale lessen besteden aan bijvoorbeeld balans en structuur, de toepassingen of applicaties in de vorm, extra aandacht aan souplesse en lenigheid van de armen met behulp van jongleerballetjes, gerichte energiesturing met behulp van stokjes (ruler) enz.

Meditatielessen en klanksessies
Tijdens de lesseizoenen organiseren we ook meditatielessen en klanksessies. Voor de eerstejaars één meditatieles, voor de tweedejaars een meditatieles en een klanksessie en voor de derde en vierdejaars leerlingen een meditatieles, een klanksessie en een extra thema meditatieles. Deze extra lessen zijn gratis.

Afsluitles en kosten van de cursus

Afsluitles vrijdag 26 juni 2020
Op het einde van het lesjaar organiseren we altijd een extra feestelijke lesavond voor alle leerlingen van Laogong. Deze lesavond is eind juni, zodat het meestal mooi weer is. Deze gezamenlijke les vindt dan ook meestal buiten plaats. We beginnen met een eenvoudige en gevarieerde les, die voor alle leerjaren goed te volgen is. We eindigen met de gehele Yang-vorm, beginners kunnen zo zien wat ze nog te verwachten hebben in de komende jaren en gevorderden komen er zo achter hoe ver ze eigenlijk al zijn. Daarna in de zaal een kopje thee met een eigengemaakte YinYang koek. Dit is tevens een mooie gelegenheid om een praatje te maken met leerlingen van andere leerjaren of met de mensen van Laogong. Er is dan ruimte genoeg voor vragen en opmerkingen en informatie over het vervolg van de cursus.

Lesgeld
Het lesgeld voor seizoen 2019/2020 bedraagt € 300,– (dit bedrag is inclusief € 15,– inschrijfgeld). Daarvoor krijg je ca. 35 lessen van een uur, speciaal ontwikkeld lesmateriaal op papier en/of als PDF, meditatieles, klanksessie en themalessen en feestelijke afsluitles. Tevens ben je welkom op het gratis evenement van de Wereld Taichidag.
Je kunt het cursusgeld betalen in vier termijnen. de eerste termijn à € 90,– (dit is incl. € 15,- inschrijfgeld) uiterlijk voor 1 oktober 2019 en de tweede termijn à € 70,– uiterlijk voor 1 december 2019, de derde termijn à € 70,– uiterlijk voor 1 februari 2020 en de vierde termijn à € 70,– uiterlijk voor 1 april 2020.

Bij betaling van het totale cursusgeld ineens ontvang je € 15,– betalingskorting en betaalt je in plaats van € 300,– slechts € 285,–.

Betalingen voldoen op ING rekening nr. NL04 INGB 0000 9157 25*

*Betalingen t.n.v. J.A.F.M. Boeren te Waalwijk,
o.v.v. Taijiquan seizoen 2019-2020 en voor welke termijn je betaalt.

laolong