WORKSHOPS TAICHI EN QIGONG, MEDITATIE OF KLANKSESSIE

Waarom een workshop?

Uit onderzoek is gebleken dat beweging, conditie en een optimistische kijk op het leven door mentale balans en rust, een positief effect hebben op de totale gezondheid.

Tijdens een workshop kan er gericht worden gewerkt met verschillende thema’s. Denk hierbij aan bijvoorbeeld teambuilding, opbouwen van lenig- heid en souplesse, het verhogen en vermeerderen van weerstand, werken aan balans, evenwicht en coördinatie, het creëren van rust en ontspanning, werken aan het voorkomen en verminderen van RSI, werken aan houding- correctie, preventie voor Burn-out enz. Er is altijd wel een thema te bedenken dat te gebruiken is binnen de Taichi en Qigong.

Ook het feit dat deze bewegingstherapieën niet zijn gebonden aan geslacht, leeftijd of lichamelijke conditie maakt het inzetbaar voor vele doeleinden en doelgroepen. Eenmalig kennismaken met deze Oosterse gezondheidsmethode is op zich al een bijzonder evenement.

Na een lange vergadering of een intensieve en vermoeiende werkbespreking is een workshop Taichi en Qigong een welkome afwisseling en geeft weer rust, ontspanning en nieuwe energie door meditatie in beweging.We beginnen de workshop met persoonlijke aandacht, het leren ontspannen van lichaam en het tot rust brengen van onze geest (interne rust, balans en harmonie). Daarna zal ademhaling en het begeleiden van de Qi (levensenergie) gedurende de hele workshop centraal staan door middel van een reeks Taichi-oefeningen. Zo leer je de basisprincipes en filosofie van Taichi te begrijpen, maar vooral te ervaren en te voelen. Het is een vorm van meditatie in beweging, gericht op het eigen individu.

Teambuilding
We kunnen in onze workshops ook het thema Teambuilding centraal laten staan. Samenwerking & communicatie is binnen iedere organisatie belangrijk om de bedrijfsprocessen optimaal te laten functioneren. Met diverse oefeningen leren we elkaar aanvoelen, te communiceren zonder te spreken. We doen een beroep op coördinatie, groepsgevoel en samenwerking. Het uiteindelijke doel is om als eenheid te functioneren.

laolong