LAOGONG TAICHI EN QIGONG: WIE ZIJN WIJ EN WAT DOEN WE?

laolong
Het docententeam van Laogong

De docenten van Laogong: Jan Boeren en Ron Inen. Beiden hebben een gedegen opleiding en jarenlange ervaring in het geven van Taichi- en Qigonglessen.
Laogong geeft lessen Taichi en Qigong in de avond en overdag. Twee avondlessen en een middagles per week voor beginners en twee avondlessen in de week voor tweedejaars leerlingen. Voor de derde en vierdejaars leerlingen hebben we één les per week.

Daarnaast worden er middaglessen met alleen Qigong gegeven. Deze lessen zijn meer gericht op aandacht voor de wat oudere mensen en/of die fysieke problemen of ongemakken hebben (zoals reuma, fibromyalgie, ME, infarct, TIA, bestraling, Chemo-therapie, operatie enz.). Speciaal bedoeld voor mensen die vaak te weinig energie hebben om ‘s avonds nog een les te volgen of die een bewegingsbeperking hebben.
Het eerste uur Qigong voor mensen met een beperking en het tweede uur Qigong voor iedereen. Daarna is er nog een Taichi en Qigongles speciaal bedoeld voor mensen die ’s avonds geen zin of tijd hebben om les te volgen.

Het hoofddoel van onze lessen is het creëren van rust en ontspanning en het verlichten van stress- gerelateerde klachten en klachten van het bewegingsapparaat.

Jan is al meer dan 25 jaar bezig met Taijiquan. Hij is begonnen bij het CNGO in Tilburg en na een aantal jaren les had hij er zoveel baat bij, dat hij zelf ook les wilde geven. Na een opleiding aan BOCAM is hij meer dan achttien jaar geleden begonnen met Taichi- en Qigongschool Laogong in Waalwijk en lid geworden van STN (Stichting Taijiquan Nederland). Tien jaar lang heeft hij de workshops van de Franse Taijiquan-meester Thierry Alibert gevolgd. Daarnaast heeft hij een aantal jaren extra Taichi verdiepingslessen gevolgd bij Jos Horst. Enkele jaren terug is hij begonnen met het geven van workshops en clinics. Hij heeft zelfontwikkelde meditatielessen in de Taichicursus geïntegreerd. Enkele jaren geleden is hij (na een Soundfullness opleiding) ook begonnen met klanksessies met klankschalen en authentieke etnische instrumenten. Momenteel is hij zich bij het CNGO aan het verdiepen in de oude Yangvorm van Yang Lu Ch’an. Jan organiseert al weer enkele jaren de Wereld Tachidag in Waalwijk dat elk jaar een groeiend aantal deelnemers en bezoekers trekt.

Foto: Han Hermkens


Jan Boeren
Oprichter en eigenaar

Ron assisteert Jan tijdens de Taichi en Qigonglessen. Daarnaast verzorgt hij beurtelings de lessen voor de vierdejaars leerlingen met een eigen martiale insteek en het doceren van de 24 Yangvorm. Hij is al meer dan vijftien jaar bij Laogong en is in het verleden docent en trainer geweest in verschillende vechtsporten. Hij heeft een jarenlange ervaring in les geven bij de plaatselijke EHBO-vereniging.


Ron Inen
Docent
laolong