LAOGONG TAICHI EN QIGONG: WIE ZIJN WIJ EN WAT DOEN WE?

laolong

Jan Boeren, docent en oprichter van Laogong, heeft een gedegen opleiding en jarenlange ervaring in het geven van Taichi- en Qigonglessen met als voornaamste doel het creëren van rust en ontspanning, zowel fysiek als mentaal.

Laogong geeft lessen Taichi en Qigong in de avond en overdag. Twee avondlessen en een middagles per week voor beginners en twee avondlessen en een middagles in de week voor tweedejaars leerlingen. Voor de derdejaars een avond- en middagles en voor de vierdejaars leerlingen hebben we één les per week. Daarnaast worden er middaglessen met alleen Qigong gegeven. Deze lessen zijn meer gericht op aandacht voor de wat oudere mensen en/of die fysieke problemen of ongemakken hebben (zoals reuma, fibromyalgie, ME, infarct, TIA, bestraling, chemo-therapie, operatie, IC-opname, PTSS enz.). De Qigongles is bedoeld voor mensen die vaak te weinig energie hebben om ‘s avonds nog een les te volgen of die een bewegingsbeperking hebben. Het hoofddoel van onze lessen is het creëren van rust en ontspanning en het verlichten van stress- gerelateerde klachten en klachten van het bewegingsapparaat.

 

Jan is al meer dan 30 jaar bezig met Taijiquan. Hij is begonnen bij het CNGO in Tilburg en na een aantal jaren les had hij er zoveel baat bij, dat hij zelf ook les wilde geven. Na een opleiding aan de BOCAM is hij daar ook les gaan geven en heeft ondertussen ook een tijdje lessen gevolgd bij Shaolinmeester Shi Xing Peng. Meer dan achttien jaar geleden is Jan begonnen met Taichi- en Qigongschool Laogong in Waalwijk en lid geworden van STN (Stichting Taijiquan Nederland). Tien jaar lang heeft hij de workshops van de Franse Taijiquan-meester Thierry Alibert gevolgd. Daarnaast heeft hij een aantal jaren extra Taichi verdiepingslessen gevolgd bij Jos Horst. Enkele jaren terug is hij begonnen met het geven van workshops en clinics. Hij heeft zelfontwikkelde meditatielessen in de Taichicursus geïntegreerd. Enkele jaren geleden is hij (na een Soundfullness opleiding) ook begonnen met klanksessies met klankschalen en authentieke etnische instrumenten. Momenteel is hij zich bij het CNGO aan het bekwamen en verdiepen in de oude Yangvorm van Yang Lu Ch’an en de Shaolin Qigongserie Luohan bij Marian Scherpenisse. Jan organiseert al weer enkele jaren de Wereld Tachidag in Waalwijk dat elk jaar een groeiend aantal deelnemers en bezoekers trekt.

Foto: Han Hermkens


Jan Boeren
Oprichter en eigenaar

Mirjam is begonnen met les te nemen bij Laogong en is daardoor gemotiveerd geraakt om ook de BOCAM opleiding te volgen. Ook haar stageperiode heeft ze gevolgd bij Laogong. De BOCAM heeft ze afgerond met een Cum Laude vermelding. Daarnaast heeft ze verschillende andere opleidingen en cursussen gevolgd om mensen fysiek en mentaal te begeleiden. Mirjam heeft een aantal jaren de speciale aangepaste Qigonglessen verzorgd bij Laogong. Ook heeft ze een aantal jaren lessen gegeven bij de VU in Kaatsheuvel en nog steeds bij Contour De Twern in Waalwijk. Naast haar TCM-praktijk en Taichischool Anahata zal Mirjam bij Laogong assisteren en incidenteel lessen vervangen. In de vakantieperiode geeft ze altijd buitenlessen voor Laogong en ook bij speciale themalessen zal ze aanwezig zijn of deze verzorgen.


Mirjam Meeuwissen
laolong