PROEFLESSEN TAICHI- EN QIGONG VAN LAOGONG IN WAALWIJK

Proeflessen Taichi en Qigong

Maandagavond 2 en 9 september 2024
Taichi & Qigong 1e jaars (voor beginners) van 20:00 tot 21:00 uur

Dinsdagavond 3 en 10 september 2024
Taichi & Qigong 1e jaars (voor beginners) van 20:00 tot 21:00 uur

Woensdagmiddag 4 en 11 september 2024
Taichi & Qigong 1e jaars voor beginners (die ’s avonds geen gelegenheid of tijd hebben om lessen te volgen) van 14:30 tot 15:30 uur

De Taichi- en Qigonglessen zijn een combinatie van deze twee Chinese bewegingstherapieën. Er wordt gewerkt aan balans, coördinatie, souplesse en houding en het heeft een diepere doorwerking naar de mentale gezondheid. Taichi is het aanleren van een bewegingsvorm die meer bedoeld is voor de spieren, gewrichten en botten. Qigong is de algemene term voor alle oefeningen, die te maken hebben met het beïnvloeden van de lichaamsenergie (Qi) en is meer bedoeld voor de innerlijke rust en ontspanning. Juist de combinatie van deze twee disciplines maakt de lessen compleet, zowel voor de fysieke als de mentale gezondheid.

Alle lessen in de gymzaal van de Juliana van Stolbergschool
Woeringenlaan 20, 5144 CJ Waalwijk
Aanmelden en informatie via het contactformulier of bel 0416-851506

Als de reguliere proeflessen voorbij zijn dan ben je natuurlijk altijd welkom om gratis een les mee te doen! Even aanvragen via ons contactformulier.

Proeflessen Qigong

Woensdagmiddag 4 en 11 september 2024
Qiqong voor iedereen (ook voor mensen met een fysieke beperking of die chronische ziek of voor mensen die kampen met de gevolgen van een operatie of een IC-opname) zijn van 13:30 tot 14:30 uur.

Qigong voor iedereen die ’s avonds geen zin heeft om les te volgen en/of die geen zin hebben om Taichi te leren. Met alleen Qigong werk je aan een verbeterde mentale en fysieke gesteldheid en creëer je rust en ontspanning in je lichaam en in je hoofd. Deze lessen zijn tevens bedoeld voor ouderen en mensen met een bewegingsbeperking of een chronische ziekte of mensen die ‘s avonds weinig energie hebben. Dat kan zijn door een ziekte van het bewegingsapparaat zoals reuma, fibromyalgie, ME, vermoeidheids-
syndroom of de gevolgen van COVID-19. Als je last hebt van PTSS of het ondergaan van chemotherapie of bestraling of als je een IC-opname achter de rug hebt.
Ook kan het zijn dat je een TIA, hersenbloeding of infarct hebt gehad of dat je een niet aangeboren hersenaandoening hebt. Voor al deze mensen geven we een op maat aangepaste les die er op is gericht zo goed mogelijk te kunnen functioneren met het accent op rust en ontspanning. De oefeningen zijn vooral gericht op mentale ontspanning en er wordt niet gewerkt aan de Taichi bewegingsvorm(serie).

Bij alle lessen van Laogong, maar in het bijzonder de Qigonglessen, kan iedereen meedoen zo goed of zo intensief als je zelf wilt. Ons motto is: luisteren naar je lichaam, niets forceren en je mag geen last hebben tijdens de oefeningen. Kun je bepaalde oefeningen niet helemaal of zo lang meedoen als eigenlijk de bedoeling is dan is dat prima. Je mag best de volgende dag voelen dat je wat gedaan hebt maar moet er niet echt last van krijgen.

laolong