WORKSHOPS VOOR BEDRIJVEN

Waarom Taichi en Qigong voor uw personeel?

Uit onderzoek is gebleken dat beweging, conditie en een optimistische kijk op het leven door mentale balans en rust, een positief effect hebben op de totale gezondheid.

Voor bedrijven is het tegenwoordig zeer belangrijk dat het personeel gezond en stressbestendig kan functioneren. Een laag ziekteverzuim is ook voor een bedrijf noodzakelijk om economisch en efficiënt te kunnen produceren. Laogong kan met Taichi en Qigong een preventieve en ondersteunende functie hebben binnen uw bedrijf. Specifiek gericht op het voorkomen van RSI, het creëren van een goede houding en het omgaan en relativeren van stress kan Laogong een uitkomst zijn. Zo wordt de productiviteit van uw personeel verbeterd. Door het trainen van spieren en gewrichten op een niet belastende wijze en het stimuleren en activeren van de energiebanen (meridianen) krijg je een betere algehele conditie. Ook mentaal krijg je een betere weerstand tegen stress, Taichi en Qigong is mindfulness ten top. De algehele weerstandverhoging zorgt voor minder ziekteverzuim door verkoudheid en griep.

Gezamenlijk werken aan rust en ontspanning is goed voor de teambuilding van het personeel en straalt uit naar klanten en relaties, zodoende gaat dat contact ook soepeler en natuurlijker wat uiteraard weer van positieve invloed is op de algehele productiviteit.

Incompany lessen of een workshop tijdens een bijeenkomst of bedrijfsuitje zijn een gezonde manier van teambuilding en goed voor het stimuleren van een positieve teamspirit.

 

Waarom meditatie of klankhealing voor uw personeel?

De populariteit van mindfulness is de laatste jaren toegenomen. Veel van deze anti-stressmethode is echter gebaseerd op de eeuwenoude meditatietechnieken uit het oosten. Qigong, Zenmeditatie en klankschalen sessies zijn al duizenden jaren gebruikt om rust en ontspanning te creëren.

Ontspannen personeel dat goed in zijn vel zit, over een goede gezondheid beschikt en een grote weerstand heeft voor allerlei invloeden van buitenaf is de beste werknemer voor een ondernemer. Productiviteit, teamspirit, en stressbestendigheid zijn de voorwaarden voor een gezond bedrijf. Een meditatie- of klanksessie kan bijdragen aan een werknemer die rust en ontspanning belangrijk vind op het werk en daardoor beter presteert en minder ziek is. Als je regelmatig mediteert, en dat kan ook prima op het werk, kun je makkelijker relativeren, heb je sneller een beter overzicht over voorkomende situaties, en kun je makkelijker oplossingen vinden voor allerlei problemen.

Een  klanksessie is eigenlijk een klankconcert. Er wordt gebruik gemaakt van akoestische inheemse instrumenten uit verschillende delen van de wereld. Geluiden van klankschalen, drum en gong, windgongen, duimpiano, regenstok enz. zijn onderdeel van dit concert. De bedoeling is dat je lekker ontspannen gaat zitten of liggen en de klanken en geluiden als een muzikaal bad over je heen laat komen. Heerlijk genieten en ontspannen van prachtige klanken die een weldadig effect hebben op het menselijk lichaam.

laolong