WAAROM DE COMBINATIE TAICHI MET QIGONG?

De ideale gezondheidscombinatie

Taichi en Qigong zijn Chinese medische oefenmethodes van duizenden jaren oud, die de algehele gezondheid en constitutie verbeteren en zorgen voor een betere balans tussen lichaam en geest. Taichi is een universele bewegingsleer voor een lang en gezond leven die niet gebonden is aan leeftijd, conditie, geslacht enz.

Taichi in combinatie met Qigong geven verbetering tegen klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, ademhalingsproblemen, spier- of gewrichtsklachten (zoals reuma, fibromyalgie, RSI, vermoeidheidssyndroom), spijsverteringsproblemen, hoge bloeddruk, angsten en depressies, COPD, aderverkalking, menstruatieproblemen, onrust, vermoeidheid of als je gewoon niet lekker in je vel zit. Vooral de combinatie van beweging en ontspanning bewerkstelligen dit effect.

Ook voor mensen die een operatie hebben ondergaan of een bestraling of chemotherapie hebben gehad is vooral Qigong maar ook Taichi bevorderlijk voor revalidatie en herstel van de lichaamsenergie na zo’n ingrijpende gebeurtenis.

Effecten van Taijiquan en Qigong

Het reinigen van het lichaam door middel van energiestimulatie en An-mo-Gong (zelfhelende massage)
Het rekken en activeren van de meridianen (de energiebanen van het lichaam)
Het bevorderen en stimuleren van het ontgiften van de organen
Het vergaren en opslaan van energie
Grotere geestelijke en fysieke kracht
Efficiëntere en actievere stofwisseling
Het versterken van de zenuwen
Hogere weerstand tegen stress en ziekte
Een beter slaappatroon
Een betere lichaamshouding

Kijk ook eens naar het interview van HTR (HeusdenRadioTV) van zaterdag 12 mei 2018.
Daarin legt Jan Boeren op een heldere manier uit wat Taichi en Qigong is en wat deze bewegingstherapiën voor je kunnen betekenen.
http://www.htrmedia.nl/streamone/item/1491

laolong