INNERLIJKE GLIMLACH

“Innerlijke glimlach…”

Hallo Jan en Ron,

Tijdens de lessen ervaar ik een enorme blijdschap. De eerste les werd ik overvallen door een grote glimlach en dacht wat overkomt me nu. Dat gevoel, die uiterlijke gewaarwording van een glimlach, was en is wel heel bijzonder.

Tai chi is voor mij een heerlijke combinatie van bezig zijn met lichaam en geest. Even is mijn volle aandacht bij datgene wat mijn lichaam doet. Ook al vind ik de Tai Chi vorm erg moeilijk, en geloof ik niet dat ik die ooit zal leren, weerhoudt mij dat niet ervan te genieten. De sfeer die ontstaat in de groep door samen dezelfde vloeiende Tai Chi bewegingen te maken is heel bijzonder.

Daarnaast voel ik me lichamelijk goed, ik ben de lessen begonnen met knieklachten en was toen bezig met fysiotherapie. Die is inmiddels gestopt en mede door de Qigong oefeningen, die overigens heerlijk zijn om te doen, blijven mijn knieën zonder pijn.

Na elke les voel ik me helemaal ontspannen. De lessen zijn leuk, fijne oefeningen met rustgevendemuziek. Een Chinese spreuk luidt als volgt: Wanneer de mond glimlacht, glimlacht het hart! Elke keer als ik me bewust ben van die glimlach op mijn mond, tijdens de les of in het dagelijks leven, weet ik dat die komt vanuit mijn hart. Ik weet zeker dat de lessen bijdragen aan mijn levensgeluk en ben dan ook enorm trots te kunnen zeggen dat ik aan Tai Chi / Qigong doe bij Jan en Ron.

Ik hoop nog heel lang de lessen te kunnen volgen!

Dianne