Jan en Ron Laogong

Mijn naam is…

Jan Boeren (rechts) en ik ben al zo’n 25 jaar bezig met Taijiquan. Ik ben begonnen bij Rinus van de Broek (CNGO) in Tilburg en na een aantal jaren les had ik er zoveel baat bij, dat ik er zelf ook les in wilde geven. Na een paar jaar stage en een opleiding aan de BOCAM ben ik begonnen met het geven van een eigen cursus in Waalwijk. Daarnaast heb ik ook zo’n tien jaar les gegeven bij de Vrije Universiteit in Kaatsheuvel. Ik heb een aantal jaren lessen gevolgd van Jos Horst en volg nog steeds workshops, o.a. van de Franse Taichimeester Thierry Alibert. Daarnaast doe ik veel aan zelfstudie en ontwikkeling van eigen methodes. Op het moment ben ik bezig met de oude Yangvorm van Yang Luchang. Taijiquan en Qigong hebben bij mij veel lichamelijke klachten opgelost, mij geestelijk sterk gemaakt en ik vind er veel rust en ontspanning in.

Naast Jan Boeren bestaat Laogong uit Mirjam Meeuwissen en Ron Inen.

Mirjam MeeuwissenĀ verzorgt de lessen overdag. Deze lessen zijn iets meer gericht op aandacht voor persoonlijke groei en gezondheidsproblemen. Ideaal voor de wat oudere mensen en mensen met bewegingsbeperking en/of een chronische aandoening. Mirjam heeft de BOCAM-opleiding gevolgd voor therapeut en docent bij het CNGO in Tilburg. Daarnaast heeft zij nog andere cursussen gevolgd om de therapiemogelijkheden uit te breiden. Door haar opleiding en ervaring heeft zij vooral voor deze groep mensen de juiste capaciteiten voor steun en begeleiding.

Ron Inen (links) assisteert Jan tijdens de lessen van de beginners- en tweedejaars leerlingen. Daarnaast verzorgt hij beurtelings de lessen voor de vierdejaars leerlingen met een eigen martiale insteek en het doceren van de Pekingvorm (24Yang). Hij is al meer dan tien jaar leerling van Jan en heeft in het verleden veel aan vechtsporten gedaan. Ook heeft hij Taijiquan- en zwaardvormen beoefent bij prof. dr. Wen aan het CNGO. Verder is hij al zeer lang docent EHBO en heeft zodoende een ruime leservaring. Ron past perfect in het concept van Laogong en is een fijne collega.

Laogong_trio_klein

Comments are closed.