CORONA

Klik onderstaande foto’s aan voor volledige weergave

En toen was er Corona (Covid-19)

Wat een vreselijk nieuws kregen we toen we voorlopig geen les meer konden geven. Dat was een grote teleurstelling voor iedereen. Alles was ineens onzeker. Hoe moest het nu dan verder? Het hele laatste kwartaal was zo in het water gevallen. Alle geplande meditaties en klankconcerten konden niet worden uitgevoerd. De Wereld Taichdag moest worden afgelast en de afsluitles was niet mogelijk.

Al een aantal jaren waren we van plan om een keer wat filmpjes op te nemen zodat de cursisten ook thuis konden oefenen. De Coronacrisis was uiteindelijk de (gedwongen) reden om me hierin te verdiepen en het initiatief te nemen om thuis een aantal filmpjes te maken. Uiteindelijk hebben we toch nog een 14-tal filmpjes online geplaatst op Youtube die alleen door de cursisten met een link via de mail konden worden bekeken. Deze video-actie werd zeer positief ontvangen en was uiteindelijk voor veel mensen een grote steun tijdens het verplichte thuisblijven in het begin van de pandemie. Ook daarna is er nog veel gebruik van gemaakt.

Na verloop van tijd mocht er weer les worden gegeven, mits met 1,5 meter afstand van elkaar. De lessen werden met goed weer gegeven op het mooie buitenterrein achter de school, er mocht echter geen gebruik worden gemaakt van kleedkamers en toiletten. Met de buitenlessen hebben we gelukkig veel goed weer gehad, waardoor het die laatste maand toch hele fijne lessen werden die druk werden bezocht en waarvan iedereen heerlijk heeft kunnen genieten.

Na de laatste seizoenles hebben we nog een gezamenlijke afsluitles georganiseerd met een vrij grote opkomst (ca. 40 mensen) en dat was voor iedereen een fijne afsluiting van het seizoen. Na afloop was er voor iedereen een kopje thee met een heerlijke YinYangkoek en iedereen kreeg op het einde een doosje wierook mee.