Waarom Taichi en Qigong?

Uit onderzoek is gebleken dat beweging, conditie en een optimistische kijk op het leven door mentale balans en rust, een positief effect hebben op de totale gezondheid.

Taichi en Qigong zijn Chinese medische oefenmethodes van duizenden jaren oud, die de algehele gezondheid en constitutie verbeteren en zorgen voor een betere balans tussen lichaam en geest. Taichi is een universele bewegingsleer voor een lang en gezond leven die niet gebonden is aan leeftijd, conditie, geslacht enz.

Taichi en Qigong geven verbetering tegen klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, ademhalingsproblemen, spier-of gewrichts-klachten (zoals reuma, fibromyalgie, RSI, vermoeidheidssyndroom), spijsverteringsproblemen, hoge bloeddruk, angsten en depressies, COPD, aderverkalking, menstruatieproblemen, vermoeidheid enz.

Ook voor mensen die een operatie hebben ondergaan of een bestraling of chemotherapie hebben gehad is vooral Qigong bevorderlijk voor revalidatie en herstel van de lichaamsenergie na zo’n ingrijpende gebeurtenis.

Comments are closed.